Η εταιρεία monotiki ΣΤΕΛΙΟΣ & ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΛΑΧΟΣ ΑΕΒΕ εδρεύει στην Καρδίτσα.

Από την ίδρυσή της προ 45ετίας ασχολείται με μονωτικά,  δομικά προϊόντα, χημικά υλικά,  εφαρμογές και κατασκευές μονώσεων. Από το 1999 η εταιρεία είναι πιστοποιημένη με Πιστοποιητικό Διασφάλισης Ποιότητας ISO 9001:2000 από το γερμανικό οίκο πιστοποιήσεων ΤUV.
Βασιζόμενη στα στοιχεία που τη χαρακτηρίζουν: ταχύτητα, ποιότητα και αποτελεσματικότητα η πορεία της επιχείρησης είναι διαρκώς ανοδική. Έτσι δημιουργήθηκαν και νέα υποκαταστήματα – κέντρα διανομής των προϊόντων της. Σήμερα λειτουργούν κέντρα διανομής στην Καρδίτσα,  στη Λάρισα, στην Αθήνα, και στη Θεσσαλονίκη.

Η εταιρεία διαθέτει ιδιόκτητο εργοστάσιο που βρίσκεται στο 1o χλμ της Ε.Ο. Καρδίτσας – Αθηνών. Στο χώρο του εργοστασίου παράγονται όλα τα προϊόντα της, όπως η παραγωγή και η εμφιάλωση φιαλών πολυουρεθάνης (σε φιάλες 750ml και 500ml χειρός και πιστολιού) και η παραγωγή και η εμφιάλωση σιλικονών και στόκων όλων των τύπων σε κατρούτσες (σιλικόνη γενικής χρήσης, υψηλών θερμοκρασιών, σιλικόνη καθρέπτου, σιλικόνη για στεγανοποίηση διπλών τζαμιών κτλ), «σαλάμια» και «οδοντόκρεμες» για όλες τις εφαρμογές και σε όλες τις αποχρώσεις. Παράγονται ακόμη διάφοροι τύποι πρόσμικτων για το μπετόν και το σοβά, χρώματα με ειδικές προδιαγραφές (αδιάβροχα, πυράντοχα, διαγράμμισης, antigraffiti κτλ.). Τέλος στο εργοστάσιο παράγονται και συστήματα μονώσεων όπως η πολυουρεθάνη σε βαρέλια, η οποία τοποθετείται από συνεργεία της εταιρείας.

Η εταιρεία διαθέτει επίσης αυτοκινούμενες μονάδες μηχανημάτων, που σε συνδυασμό με την πολυετή εμπειρία και τεχνογνωσία της στις μονώσεις, της επιτρέπει να αναλαμβάνει με απόλυτη επιτυχία την κατασκευή μονώσεων όλων των τύπων, ακόμα και των πιο εξειδικευμένων σε όλη την Ελλάδα (π.χ. Ολυμπιακό χωριό κτλ). Έτσι υπάρχει η δυνατότητα κατασκευής θερμομονώσεων με σπρέι ή έγχυση πολυουρεθάνης, τοποθέτηση ελαφρομπετόν για γέμισμα δαπέδων και δημιουργία ρύσεων σε δώματα, όπως επίσης και η τοποθέτηση ασφαλτοπάνων και μεμβρανών όλων των τύπων (EPDM, PVC κτλ) για υγρομονώσεις. Τέλος, κατασκευάζονται βιομηχανικά και αθλητικά δάπεδα, ρητινενέσεις, τσιμεντενέσεις, μανδύες και γενικότερα αποκαταστάσεις κτιρίων.

Η συνεχής παρουσία της εταιρείας σε μεγάλες εκθέσεις του εξωτερικού (Batimat, Saie, Praktikal World, Project κτλ), όπως και η άριστη ποιότητα των προϊόντων της είχαν σαν αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση των εξαγωγών σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης, τα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Συνεχίζοντας την ανοδική της πορεία η monotiki υλοποιεί και νέο επενδυτικό πρόγραμμα ανανεώνοντας το μηχανολογικό της εξοπλισμό με την αγορά και νέων μηχανημάτων τελευταίας τεχνολογίας, ώστε να αυξήσει την παραγωγή των ήδη παραγόμενων προϊόντων καθώς και την παραγωγή νέων, όπως σιλικόνη σε συσκευασία «οδοντόκρεμας» και «σαλαμιού», υλικά πολυουρεθανικής βάσης όπως sealants, κόλλες γωνιάστρας, κόλλες ξύλου, κόλλες για επιφάνειες τσιμεντοειδούς βάσης, μαρμάρων κτλ.