Τα ηχομονωτικά υλικά χρησιμοποιούνται για να μειώσουν τη μεταφορά του ήχου, να βελτιώσουν την ηχητική ποιότητα, να προστατεύσουν από τον θόρυβο και να δημιουργήσουν έναν ήσυχο και άνετο χώρο.

Τα ηχομονωτικά υλικά μπορούν να χωριστούν στις ακόλουθες κατηγορίες:

  • Ηχομονωτικά υλικά τοίχου: Είναι υλικά που εμποδίζουν την μεταφορά του ήχου από το ένα δωμάτιο στο άλλο. Κατά κύριο λόγο, αντιμετωπίζουν ήχους που προέρχονται από το εξωτερικό περιβάλλον, όπως ήχους από το δρόμο, ομιλίες, ή ακόμη και μουσική. 
  • Ηχομονωτικά υλικά για κτυπογενή ήχο: Είναι υλικά που χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο στο δάπεδο. Όταν λέμε ότι ένας ήχος είναι κτυπογενής, σημαίνει ότι σχετίζεται με ήχους που δημιουργούνται εξαιτίας κάποιου χτυπήματος στο κτίριο, όπως το δάπεδο. Παραδείγματα αποτελούν ο θόρυβος που παράγεται από τις ηλεκτρικές συσκευές, τα τακούνια, η μεταφορά επίπλων κλπ. 
  • Ηχοαπορροφητικά υλικά: Είναι υλικά που μειώνουν την αντήχηση και την ανακλαστικότητα του ήχου μέσα σε έναν χώρο. Χρησιμοποιούνται για να βελτιώσουν την ηχητική ποιότητα και να δημιουργήσουν έναν πιο ευχάριστο και ισορροπημένο ήχο. Συνήθως, τα υλικά αυτά χρησιμοποιούνται κυρίως σε επαγγελματικούς χώρους και σε στούντιο ηχογράφησης.

Στα τεχνικά μας καταστήματα μπορείτε να βρείτε όλα τα ηχομονωτικά υλικά και των τριών κατηγοριών.