Στεγανοποίηση Δώματος

Οι επιλογές που υπάρχουν για την κατασκευή μίας πλήρους και ολοκληρωμένης στεγανοποίησης είναι πολλές. Η εταιρία μας προσφέρει, μέσα από την πολυετή εμπειρία και εξειδικευμένη τεχνική κατάρτιση, την δυνατότητα επιλογής της κατάλληλης στεγανωτικής στρώσης η οποία να ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες του δώματος σας.


Οι επιλογές των στεγανωτικών υλικών είναι οι ακόλουθες:

Ασφαλτικές μεμβράνες

Τα ασφαλτόπανα είναι υλικά που χρησιμοποιούνται ώστε να εξασφαλιστεί άριστη στεγάνωση σε όλες τις κλιματολογικές συνθήκες.

Οι στεγανωτικές μεμβράνες χαρακτηρίζονται ανάλογα με τον τύπο της ασφάλτου σε πλαστομερή (πολυμερή υλικά με βάση το ατακτικό πολυπροπυλένιο ΑΡΡ), ελαστομερή (θερμοπλαστικά ελαστομερή υλικά SBS) κτλ. Έτσι τα ασφαλτόπανα αποκτούν μεγάλη αντοχή στις θερμοκρασιακές μεταβολές, έχουν ευκαμψία ακόμα και σε χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ υπάρχει και μεγάλο θερμοκρασιακό εύρος εργασιμότητας. Παρουσιάζουν δε εξαιρετική αντοχή στην υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου και τη γήρανση.

Ο οπλισμός τους είναι συνήθως υψηλών αντοχών πολυεστέρας, ο οποίος προδίδει στο ασφαλτόπανο μεγάλη αντοχή στις μηχανικές καταπονήσεις, το σκίσιμο, τη διάτρηση κτλ. Μπορεί ακόμη να είναι υαλοπίλημα, για ασφαλτόπανα με αυξημένη αντοχή στην καύση.

Η επικάλυψη του ασφαλτοπάνου μπορεί να ποικίλει. Έτσι είναι δυνατόν αυτή να είναι έγχρωμη ψηφίδα (πράσινη, γκρι, κεραμιδί), ή φύλλο αλουμινίου, ή ακόμα και μεμβράνη πολυαιθυλενίου.

Όλοι οι παραπάνω συνδυασμοί σε σχέση και με το επιλεγόμενο βάρος του ασφαλτοπάνου αποτελούν εγγύηση για την άριστη στεγάνωση των επιφανειών.
Η MONOTIKI Α.Ε.Β.Ε. διαθέτει πλήρη, εξειδικευμένα και έμπειρα συνεργεία τοποθέτησης ασφαλτοπάνων για όλη την Ελλάδα.


Συνθετικές Μεμβράνες


Οι συνθετικές μεμβράνες στεγανοποίησης χωρίζονται σε 2 κατηγορίες, στις μεμβράνες PVC και στις μεμβράνες TPO. Και στις δύο περιπτώσεις με την τοποθέτηση τους επιτυγχάνεται η εγκατάσταση μίας μόνιμης , αποτελεσματικής και με μεγάλη ανοχή στεγανωτικής στρώσης. Ανάλογα με τις απαιτήσεις του εκάστοτε έργου οι μεμβράνες μπορούν να τοποθετηθούν είτε με χαλαρή διάστρωση (ελεύθερη διάστρωση) είτε με σύστημα πάκτωσης το οποίο ανάλογα με τις απαιτήσεις μπορεί και να προσδιοριστεί με χρήση ειδικού υπολογιστικού προγράμματος. Οι συνθετικές μεμβράνες συγκολλούνται μεταξύ τους με χρήση ειδικών μηχανικών μέσων παραγωγής θερμού αέρα και σε ορισμένες περιπτώσεις με χρήση ειδικών χημικών συγκολλητικών προϊόντων. Οι συνθετικές μεμβράνες παρέχουν μεγάλες αντοχές σε μηχανικές και χημικές καταπονήσεις. Τέλος μπορούν να προσφέρουν στεγανωτικές λύσεις τόσο σε δώματα όσο και σε υπόγειες κατασκευές πχ: στεγανολεκάνες υπογείων, τούνελ κ.α.

Η εταιρία MONOTIKI Α.Ε.Β.Ε. διαθέτει τον απαραίτητο μηχανολογικό εξοπλισμό και τους εξειδικευμένους και έμπειρους τεχνίτες για την εγκατάσταση των παραπάνω συστημάτων.


Επαλειφόμενα στεγανωτικά Πολυουρεθάνης

Με την τοποθέτηση αυτών των υλικών δημιουργείται μία ενιαία στεγανωτικής στρώση χωρίς ραφές. Είναι πού σημαντική η πολύ καλή προετοιμασία της επιφάνειας στην οποία θα εφαρμοστούν τα υλικά και η επιλογή του κατάλληλου ασταριού ανάλογα με το υπόστρωμα στο οποίο θα εφαρμοστούν. Επίσης είναι πολύ σημαντικό η εφαρμογή των υλικών να γίνει σε επιφάνεια η οποία θα είναι στεγνή και καθαρή.
Η εταιρία μας διαθέτει εκτός του έμπειρου προσωπικού και ειδική ψεκαστική μηχανή για την εφαρμογή αυτών των υλικών σε μεγάλες επιφάνειες.


Πολυουρία

Η πολυουρία είναι ένα στεγανωτικό υλικό 2 συστατικών χωρίς διαλύτες το οποίο εφαρμόζεται ψεκαστό επί τόπου στο έργο με χρήση υψηλής πίεσης αντλίας η οποία βρίσκετε σε αυτοκινούμενη μονάδα. Αμέσως μετά τον ψεκασμό και σε διάστημα μερικών δευτερολέπτων δημιουργείται μία στεγανωτική μεμβράνη με πολύ υψηλές αντοχές και εξαιρετικά χαρακτηριστικά.

Εξαιτίας των εξαιρετικών μηχανικών και χημικών αντοχών της η πολυουρία είναι ιδανική για την στεγανοποίηση οροφών από μπετόν, φυτεμένων δωμάτων, σκεπών, γεφυρών, μεταλλικών επιφανειών κ.α.

Τομείς εφαρμογής

Η πολυουρία μπορεί να εφαρμοστεί για την στεγανοποίηση:
• Δωμάτων από μπετόν,
• Δωμάτων από μέταλλο.
• Φυτεμένων δωμάτων.
• Υφιστάμενων δωμάτων με παλαιές στεγαανωτικές στρώσης από ασφαλτόπανα και μεμβράνες χωρίς την αφαίρεση αυτών.
• Σκεπών.
• Επιφανειών οι οποίες έχουν θερμομονωθεί με ψεκαστό αφρό πολυουρεθάνης και με την πολυουρία εξασφαλίζουμε την απόλυτη στεγάνωση του συστήματος και την προστασία του αφρού πολυουρεθάνης από την ηλιακή ακτινοβολία.
• Γεφυρών.
• Πισινών.


Πλεονεκτήματα

• Δεν περιέχει διαλύτες.
• Πολύ γρήγορη διαδικάσια εργασίας, χρόνος σχηματισμού της μεμβράνης 4-5 δευτερόλεπτα, χρόνος σχηματισμού μεμβράνης με στεγανωτικές ιδιότητες 2 – 5 λεπτά, χρόνος που να επιτρέπεται η βατότητα στην επιφάνεια 15-20 λεπτά.
• Εξαιρετική αντοχή στο σχίσιμο, το οποίο επιτρέπει την απόλυτη βατότητα στο δώμα.
• Εξαιρετική αντοχή στον εφελκυσμό.
• Εξαιρετική ικανότητα πλήρωσης ρωγμών στο υπόστρωμα.
• Ελαστικότητα μεγαλύτερη από 400%.
• Εξαιρετική αντοχή στα αλκάλια και στα αραιωμένα οξέα.
• Προσθέτει ελάχιστο βάρος στην κατασκευή.
• Μετά την ολοκλήρωση της ωρίμανσης του υλικού η τελική μεμβράνη δεν αντιδρά με άλλα υλικά.