ΗΧΟΠΑΓΙΔΑ είναι μια μηχανολογικη κατασκευη που τοποθετειται σε Αποληξεις ΑΕΡΑΓΩΓΩΝ και γενικως μηχανολογικων εγκαταστασεων. Ο σκοπος της υπαρξης των ΗΧΟΠΑΓΙΔΩΝ είναι να μεταφερεται ο αερας διαμεσω αυτων,αλλα σε αυτή την διαδρομη του, να απαλλασεται από ηχους – θορυβους πο μεταφερει, προκειμενου να μην ηχορυπαινεται το περιβαλλον.

Ο αερας μεταφερει ηχους τοσο αυτοι που παραγονται στον προς ΕΞΑΕΡΙΣΜΟ χωρο,οσο και σ’αυτους που παραγονται από τις τριβες του,με τα τοιχωματα
του ΑΕΡΑΓΩΓΟΥ και των μηχανολογικων αξαρτηματων με τα οποια ερχεται σε επαφη.Η ποιοτης κατασκευης μιας ΗΧΟΠΑΓΙΔΑΣ,μας καθοριζει τον δεικτη ΑΝΕΣΗΣ και υγιεινης στο χωρο οπου τοποθετειται.

Η ποιοτης μιας ΗΧΟΠΑΓΙΔΟΣ εξαρταται, από το ποσο σωστα εχει κανεις λαβει υπ’οψιν του:

  1. Την αναλυση του μεταφερομενου ηχου από τον αερα,και προσδιορισμο των συχνοτητων αυτου.Με βασει αυτό,θα επιλεξουμε να χρησιμοποιουμε τα καταλληλα συστηματα ηχομονωτικων,ηχοαποροφητικων κ.λ.π υλικων, προκειμενου να αποσβεσουμε τους αερομεταφερομενους θορυβους.
  2. Η αντισταση τριβης του αερα που διερχεται μεσα από την ΗΧΟΠΑΓΙΔΑ, για να χρησιμοποιηθει ο καταλληλος ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ.
  3. ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΗΧΟΠΑΓΙΔΑΣ το χρειαζομεθα,προκειμενου η κατασκευη του να είναι τοσο ευκολη κατά την μεταφορα της,οσο και για τον ασφαλη τροπο ΣΤΕΡΑΙΩΣΗΣ ΤΗΣ.

Η ΗΧΟΠΑΓΙΔΑ είναι μια κατασκευη, που γινεται μελετη χωριστα για κάθε ένα συγκεκριμενο χωρο (TAILOR MADE) και αυτό,διοτι κάθε χωρος εχει την δικη του ΗΧΟΡΥΠΑΝΤΙΚΗ ιδιομορφια.

Απαραιτητη είναι η χρηση ΗΧΟΠΑΓΙΔΑΣ προς αποφυγη ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗΣ, είναι σε χωρους ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ (BAR, RESTAURANT, DISCO Κ.Λ.Π), βιομηχανικους χωρους, ΜΗΧΑΝΟΣΤΑΣΙΑ και γενικως οπου ο μεταφερομενος Αερας εμπεριεχει θορυβους οι οποιοι προκαλουν ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗ.