Οι μεμβράνες PVC είναι κατάλληλες για την υγρομόνωση βατών και μη βατών δωμάτων

Η monotiki A.E.B.E. διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό και εξειδικευμένα και έμπειρα συνεργεία τοποθέτησης μεμβρανών PVC σε όλη την Ελλάδα.

Η μεμβράνη μπορεί να έχει διάφορους τύπους οπλισμού, όπως πολυεστερικό οπλισμό, μη πλεκτό υαλούφασμα κτλ. Είναι πολύ ανθεκτικές στις καιρικές συνθήκες, το χαλάζι και τη γήρανση. Παρουσιάζουν μεγάλη αντοχή σε μηχανικές καταπονήσεις και έχουν πολύ καλή ευκαμψία ακόμα και σε χαμηλές θερμοκρασίες. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν κάλλιστα και για ταρατσόκηπους ή ζαρντινιέρες, διότι δεν επιδέχονται καμία διάτρηση από ριζικά συστήματα. Είναι αντιμηκυτιακές και εφαρμόζονται για την υγρομόνωση πισίνων.

Κατά την τοποθέτησή τους φύλλο με φύλλο μεμβράνης έχει επικάλυψη περίπου 10-20cm και η συρραφή γίνεται με τη πιστόλι χειρός θερμού αέρα και πίεση με ρολλό. Στις άκρες οι μεμβράνη στερεώνεται μηχανικά και στη συνέχεια γίνεται στεγανοποίηση της πάκτωσης με ειδικού τύπου σιλικόνη. Μετά την τοποθέτησή της είναι δυνατόν να επικαλυφθεί με διάφορα υλικά, όπως κροκάλα, ταρατσόπλακες, χαλίκι κτλ.

Ιδιαίτερη σημασία πρέπει να δοθεί στο υπόστρωμα. Έτσι αυτό πρέπει να είναι καθαρό, στεγνό, απαλλαγμένο από λίπη, γράσα ή άλλες λιπαρές ουσίες. Πριν την τοποθέτηση της μεμβράνης τοποθετείται γεωύφασμα πυκνότητας τουλάχιστον 300gr/m2, με απώτερο σκοπό την προστασία της μεμβράνης από τις ανωμαλίες του υποστρώματος.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η μεμβράνη δεν είναι ανθεκτική όταν βρίσκεται σε μόνιμη επαφή με υλικά τσιμεντοειδούς βάσης. Επίσης αν πρόκειται να τοποθετηθεί πάνω από εξηλασμένη πολυστερίνη ή πολυουρεθάνη πρέπει να μεσολαβήσει μια στρώση γεωυφάσματος πυκνότητας τουλάχιστον 300gr/m2.