Η ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΟΠΡΟΣΟΨΗΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΟΝΟΤΙΚΙ ΣΤΕΛΙΟΣ & ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΛΑΧΟΣ Α.Ε.Β.Ε.

Με τη μέθοδο αυτή ολόκληρο το κτιρίου μονώνεται εξωτερικά, αποφεύγονται οι θερμογέφυρες και επιτυγχάνεται η καλύτερη δυνατή μόνωση καθώς και η δημιουργία μεγαλύτερων εσωτερικών χώρων.

Τόσο για τη νέα δόμηση όσο και για την ανακαίνιση, το σύστημα της Θερμοπρόσοψης μπορεί αναπληρώσει κάθε πρόσοψη, να μεταμορφώσει κάθε κτίριο και να αποδώσει κάθε αρχιτεκτονικό σχέδιο με ακρίβεια και αντοχή στο χρόνο, περιλαμβανομένων των διακοσμητικών και αρχιτεκτονικών λεπτομερειών.

Ταυτόχρονα μπορεί να θερμομονώσει τους τοίχους εξωτερικά πάνω σε νέα ή παλιά τοιχοποιία, σε τούβλα, μπετό, σοβά, μέταλλο, ξύλο και σε κάθε άλλο υλικό υποστρώματος. Δημιουργεί ένα άριστο εσωτερικό περιβάλλον διαβίωσης και επιτυγχάνει την μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας.

Μπορεί το σύστημα θερμοπρόσοψης να προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας και μειωμένο κόστος συντήρησης και κατασκευής, αλλά η ποιότητα και η εμφάνιση του τελικού αποτελέσματος είναι αυτά που το κάνουν μοναδικό.

Η μεγάλη ποικιλία σχημάτων, χρωμάτων, υφών, και διαστάσεων που μπορούν να επιτευχθούν με το σύστημα της Θερμοπρόσοψης , έχουν αποτελέσει το βασικό στοιχείο για την αποπεράτωση και των πιο δύσκολων κατασκευών τόσο σε ποιότητα μόνωσης όσο και σε τελειότητα εξωτερικής εμφάνισης.

Το σύστημα της Θερμοπρόσοψης έχει γίνει σήμερα βασικό κομμάτι του κατασκευαστικού τομέα σε όλο τον κόσμο αφού συνδυάζει τις σχεδιαστικές απαιτήσεις του αρχιτέκτονα, τις κατασκευαστικές προδιαγραφές του μηχανικού και τον οικονομικό προϋπολογισμό του ιδιοκτήτη.

ΤΡΟΠΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΠΡΟΣΟΨΗΣ

Στο σύστημα της Θερμοπρόσοψης monotiki ΣΤΕΛΙΟΣ & ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΛΑΧΟΣ Α.Ε.Β.Ε. το κτίριο καλύπτεται μονωτικό στρώμα πολυουρεθάνης πάχους 3 cm. Οι περιμετρικοί τοίχοι είναι μονή τοιχοποιία, εξοικονομώντας το μέγιστο δυνατό εσωτερικό χώρο (περίπου 15-20 εκ. περιμετρικός του κτιρίου) και προσθέτοντας λιγότερο βάρος στην οικοδομή.

Αρχικά όταν ψεκάζεται η πολυουρεθάνη είναι σε υγρή μορφή και διογκώνεται ακαριαία. Έτσι με αυτόν τον τρόπο κατανέμεται σε ολόκληρη την επιφάνεια του δώματος, ανεξάρτητα από το πόσο ανώμαλη είναι αυτή. Πέφτει ενιαία σε όλη την επιφάνεια, μη επιτρέποντας δημιουργία θερμογεφυρών. Έχει μεγάλη πρόσφυση επί της επιφανείας του δώματος, δεδομένου ότι κολλά απόλυτα σε μεταλλικές επιφάνειες. Ανήκει στην κατηγορία των θερμομονωτικών υλικών με δομή κλειστών κυψελίδων.

Έχει μεγάλη μηχανική αντοχή εξαιτίας της πυκνότητάς της, που είναι 35-45 kg/m3. Είναι το καλύτερο θερμομονωτικό υλικό παγκοσμίως με συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας (λ) 0,0241 W.m-1.K-1. Η πολυουρεθάνη είναι εγνωσμένης εδώ και 50 χρόνια διαγωγής υλικό. Δεν είναι τυχαίο γιατί σε όλες τις υψηλών θερμομονωτικών απαιτήσεων εφαρμογές (όπως μεγάλα βιομηχανικά και οικιακής χρήσεως ψυγεία έως και τελευταίας τεχνολογίας αεροπλάνα) προτιμάται πολυουρεθάνη για θερμομόνωση. Η τοποθέτηση γίνεται από υπαλλήλους της εταιρείας μας, που είναι επί σειράν ετών έμπειροι και εξειδικευμένοι.

Στη συνέχεια εφαρμόζεται PRIMER XL 30 για την καλύτερη πρόσφυση του επιχρίσματος επί της πολυουρεθάνης. Το PRIMER XL – 30 είναι βελτιωτικό αστάρι πρόσφυσης συνδυασμού συνθετικών ρητινών με χαλαζία πολύ υψηλής αλκαλικής αντοχής. Προσδίδει στο ακολουθούμενο επίχρισμα – σουβά τέλεια πρόσφυση προστατεύοντας από την διεισδυτικότητα του βρόχινου νερού. Η εφαρμογή του στον τοίχο δεν εμποδίζει την αναπνοή του τοίχου άρα δεν κάνει φράγμα υδρατμών.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Ιξωδες: 10,50P 20oC
Ξηρανση: 100μ 2h 45min
MFT: Δεν σπάζει

Τέλος, τοποθετείται ο σοβάς ενισχυμένος με κάποια πρόσμικτα. Τα πρόσμικτα του τελικού επιχρίσματος – σοβά είναι F-100, DEKRAN και ίνες. Το F-100 χρησιμοποιείται για να ενισχύσει την πρόσφυση του σοβά, να τον αδιαβροχοποιήσει και για την αύξηση της αντοχής του. Ακολούθως το DEKRAN χρησιμοποιείται για την ελεγχόμενη αφύγρανση του σοβά. Τέλος χρησιμοποιούνται ίνες για τον καλύτερο οπλισμό της μάζας του σοβά και την παρεμπόδιση δημιουργίας ρωγμών.

Τέλος βάφουμε με το αδιάβροχο μονωτικό, οπλισμένο χρώμα μεγάλης ελαστικότητας STRUCTUR PUTZ . To STRUCTUR PUTZ είναι χρώμα υδατοδιαλυτό, με βάση συμπολομερείς ακρυλικούς εστέρες (δηλ. 100% ακρυλικό) και αδρανή υψηλής στάθμης καθαρότητας και σχολαστικής κοκκομετρικής διαβάθμισης.

Το STRUCTUR PUTZ διακοσμεί, στεγανοποιεί, προστατεύει τοίχους εσωτερικούς και εξωτερικούς. Λόγω της παρουσίας Flakes γυαλιού, μέσα στη μάζα του, όταν προσπίπτουν οι ακτίνες του ήλιου ή του φωτός, δημιουργεί ένα σατινάρισμα στον τοίχο προσδίδοντας έτσι μεγαλύτερη διακοσμητική παρουσία στο οικοδόμημα. Το STRUCTUR PUTZ έχει μεγάλη ελαστικότητα λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε ακρυλικούς εστέρες στη μάζα του, γεγονός που βοηθά το υλικό να παραλαμβάνει τις συστολές και διαστολές όταν το καταπονούν.

Είναι ένα χρώμα οπλισμένο με διάφορες ίνες στη μάζα του, γεγονός που προσδίδει μεγάλη μηχανική αντοχή στο υλικό, όταν αυτό καταπονείται από τις συστολές – διαστολές. Λόγω της παρουσίας των ινών στη μάζα του όταν θέλουμε να το διαστρώσουμε σε σαγρέ μορφή σταματά στη θέση του χωρίς να παραμορφώνεται. Η χημική του σύσταση είναι τέτοια, όπου το χρώμα έχει άριστη συμπεριφορά στην καταπόνησή του από τα αλκάλια. Αυτό σημαίνει ότι σε οικοδομήματα που ευρίσκονται σε παραθαλάσσιες περιοχές, το χρώμα αυτό ενδείκνυται για βαφή στους τοίχους, διότι συμπεριφέρεται πολύ καλά στην καταπόνηση από τα χλώρια που περιέχονται στους υδρατμούς από τη θάλασσα.

ΦΥΣΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ STRUCTUR PUTZ

 • Στερεά ρητίνη 100: 17,5%
 • Στερεά σε σκόνες: 55%
 • Σύνολο στερεών: 72–73%
 • PH: 8-8,5%
 • Ιξώδες: 12P
 • Ειδικό βάρος: 1,5 gr/cm3
 • Σχηματισμός φίλμ: +4οC (επί τοίχου)

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΟΠΡΟΣΟΨΗΣ

1. ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ.

Το σύστημα της Θερμοπρόσοψης είναι μια μοναδική τεχνολογία που βασίζεται σε ένα βασικό κανόνα «Η μόνωση είναι πιο αποτελεσματική όταν τοποθετηθεί στο εξωτερικό τμήμα μιας κατασκευής».

Μεταφέροντας τη μόνωση στους εξωτερικούς τοίχους και γενικότερα σε όλο το κέλυφος ενός κτιρίου, το σύστημα της Θερμοπρόσοψης ελαχιστοποιεί τις θερμογέφυρες, μειώνει τη δίοδο του αέρα και της υγρασίας στο εσωτερικό και διατηρεί σταθερό το εσωτερικό περιβάλλον διαβίωσης. Το σύστημα της Θερμοπρόσοψης είναι τόσο αποτελεσματικό στο να κρατάει έξω τη ζέστη το καλοκαίρι και το κρύο το χειμώνα που η εξοικονόμηση ενέργειας για ψύξη και θέρμανση.

2. ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Το σύστημα θερμοπρόσοψης έχει αναδειχτεί και επικροτηθεί από όλους τους μεγάλους αρχιτέκτονες για 2 σημαντικούς λόγους.

 1. Η μοναδικότητα, η ομορφιά και η ακεραιότητα του συστήματος συναντά την καλλιτεχνική και δημιουργική τους πλευρά.
 2. Μειώνει σε μεγάλο βαθμό την κατανάλωση ενέργειας και το κόστος συντήρησης μιας κατασκευής για πολλά χρόνια.

Όλοι οι αρχιτέκτονες που είναι υπεύθυνοι για το σχεδιασμό και την υλοποίηση κατασκευών του αναπτυσσομένου κόσμου εμπνέονται από την ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης που τους παρέχει το σύστημα της Θερμοπρόσοψης.

Διακοσμητικά και αρχιτεκτονικά στοιχεία όπως σκοτίες, μαρκίζες, κολώνες, καμάρες κ.α. που άλλοτε ήταν πολύ δύσκολο και δαπανηρό να κατασκευαστούν, τώρα μπορούν εύκολα και οικονομικά να πάρουν μορφή με Διογκωμένη Πολυστερίνη στο σύστημα της Θερμοπρόσοψης.

Τα πάντα από γλυπτά μέχρι τεράστια διακοσμητικά στοιχεία, από απλά μέχρι πολύπλοκα γεωμετρικά σχήματα μπορούν τώρα να σχεδιαστούν και να κατασκευαστούν χωρίς περιορισμούς.

Σπίτια, ξενοδοχεία, εστιατόρια, εμπορικά κέντρα, θέατρα, αίθουσες δεξιώσεων, βιομηχανικά κτίρια, αποθήκες, νοσοκομεία, κινηματογράφοι, και ότι κτίριο μπορεί να σχεδιαστεί ή να ανακαινιστεί μπορεί να γίνει με το σύστημα της Θερμοπρόσοψης.

3. ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΜΟΝΩΣΗΣ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν τεχνολογική εξέλιξη, το σύστημα της Θερμοπρόσοψης αντιπροσωπεύει μια μεγάλη αλλαγή στους τρόπους και στα υλικά δόμησης, και θέτει νέα δεδομένα στον ευρύτερο Ελληνικό κατασκευαστικό τομέα. Το χαμηλό βάρος εφαρμογής του μειώνει τις δαπανηρές κατασκευές με συμβατά υλικά για στατικές αντοχές, η ευκολία εφαρμογής του επιταχύνει την ταχύτερη ολοκλήρωση του έργου και η διατήρηση του τελικού αποτελέσματος στο χρόνο μειώνει στο ελάχιστο τα έξοδα συντήρησης για πολλά χρόνια.

Σα νέα μέθοδος μόνωσης και υλοποίησης αρχιτεκτονικών σχεδίων, το σύστημα της Θερμοπρόσοψης ανοίγει νέους δρόμους στη σχεδίαση κατασκευών, ελευθερώνει τη φαντασία του αρχιτέκτονα και δίνει απεριόριστες λύσεις σε παλαιά, προβληματικά και μεγάλης ενεργειακής κατανάλωσης κτίρια.

Η μεγάλη αντοχή του συστήματος Θερμοπρόσοψης στην υπεριώδη ακτίνα του ηλίου, στον αέρα, στην υγρασία, στο κρύο, στη ζέστη και στη φωτιά είναι ίσως τα πιο ξεχωριστά του χαρακτηριστικά. Η μεγάλη εξοικονόμηση κόστους συντήρησης και ενέργειας του συστήματος έχει αποδειχθεί σε πολλά κτίρια μετά την κατασκευή ή ανακαίνιση τους.

4. ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ

Αν το σύστημα της Θερμοπρόσοψης θεωρείται η καλύτερη επιλογή για μια καινούργια κατασκευή τότε είναι η μοναδική λύση για κτίρια που χρειάζονται ανακαίνιση.
Με το σύστημα της Θερμοπρόσοψης δεν απαιτούνται κατεδαφίσεις τοίχων και μεγάλες αλλαγές στη διαρρύθμιση των εξωτερικών χώρων καθώς και διακοπή λειτουργίας της κατασκευής . Ο αρχιτέκτονας χρειάζεται απλά να σχεδιάσει μια καινούργια όψη του κτιρίου που να μεταμορφώνει την παλιά ή να την αναπαλαιώνει. Οι όποιες εσωτερικές λειτουργίες του κτιρίου μπορούν να συνεχιστούν με καθόλου ή με πολύ μικρές διακοπές καθώς οι εργασίες γίνονται στον εξωτερικό χώρο και μόνο σε αυτόν. Οι ιδιοκτήτες δεν χρειάζεται να θυσιάσουν ενοίκια και άλλα έσοδα λειτουργίας του κτιρίου κατά τη διάρκεια των εργασιών θερμοπρόσοψης.

Η εξοικονόμηση ενέργειας φτάνει στο μέγιστο, η συντήρηση των εξωτερικών επιφανειών μειώνεται στο ελάχιστο, το αποτέλεσμα είναι μοναδικό και η απόσβεση των χρημάτων γίνεται σε πολύ μικρό διάστημα

Το σημαντικότερο από όλα είναι όμως ότι ένα κτίριο ανακαινισμένο με το σύστημα της Θερμοπρόσοψης ξαναγεννιέται, και είναι πιο επιθυμητό στους μελλοντικούς χρήστες.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΠΡΟΣΟΨΗΣ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΟΥΜΕ:

 1. Άριστη θερμομόνωση.
 2. Απόλυτη εξωτερική στεγανοποίηση.
 3. Αποφυγή συγκέντρωσης υδρατμών σε δοκάρια-κολώνες.
 4. Απαλλαγή της οικοδομής από περιττά βάρη( διπλή πλινθοδομή, χονδρό σοβά).
 5. Αυξημένη μηχανική αντοχή.
 6. Αντοχή σε ρηγματώσεις ( λόγω των πρόσμεικτων που χρησιμοποιούνται στους σοβάδες.
 7. Υψηλή αντοχή σε ακραίες κλιματολογικές συνθήκες π.χ χιόνια, άλατα θαλάσσης.
 8. Ευκολία διαμόρφωσης και διακόσμησης εξωτερικών επιφανειών.
 9. Διατήρηση της ποιότητας και του χρώματος των εξωτερικών όψεων αναλλοίωτα στο χρόνο και στις καιρικές συνθήκες.
 10. Ελάχιστο κόστος συντηρήσεις εξωτερικών επιφανειών στο χρόνο
 11. Δεν δημιουργεί μπάζα και λερώματα.
 12. Οι εργασίες μπορούν να εκτελεστούν χωρίς θόρυβο οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.
 13. Υπεραξία του κτιρίου λόγω ανώτερης ποιότητας κατασκευής και θερμομόνωσης.
 14. Αύξηση εσωτερικών χώρων στο μέγιστο λόγω μονής πλινθοδομής.
 15. Μείωση λειτουργικών εξόδων και μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας.

Το σύστημα της Θερμοπρόσοψης είναι σήμερα η καλύτερη επιλογή για μια κατασκευή και το τελικό αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, τόσο στο επίπεδο μόνωσης (μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας – μεγιστοποίηση εσωτερικών χώρων – ιδανικό περιβάλλον διαβίωσης – διάρκεια ζωής δομικών στοιχείων), όσο και στη τελική όψη των κτιρίων (ελευθερία σχεδίασης, διατήρηση αποτελέσματος για πολλά χρόνια).

Η βιομηχανία παραγωγής μονωτικών υλικών monotiki ΣΤΕΛΙΟΣ & ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΛΑΧΟΣ Α.Ε.Β.Ε. απασχολεί ειδικευμένα συνεργία που είναι ικανά να εκτελέσουν κάθε εφαρμογή του συστήματος και παρέχουν