GG2

ΣΥΣΤΗΜΑ G.G. Τριών Υλικών
Για ανάδειξη των Έγχρωμων ψηφίδων σε ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟ ΜΠΕΤΟΝ

Με το σύστημα αυτό έχουμε την δυνατότητα να δημιουργήσουμε ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟ ΜΠΕΤΟΝ με ανάδειξη των έγχρωμων ψηφίδων του. Χρησιμοποιώντας αυτά τα υλικά απενεργοποιούμε τις αντιδράσεις που λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια των πρώτων 5 έως 12 ωρών ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και έτσι με τη βοήθεια πλυστικής μηχανής, υψηλής πίεσης, πλένοντας το απομακρύνεται ο πολτός με τα φίλερς που περιβάλει τις ψηφίδες. Ως αποτέλεσμα αναδεικνύονται οι έγχρωμες ψηφίδες, σε όσο βάθος θέλουμε δημιουργώντας μια επιφάνεια με ανάγλυφες και έγχρωμες ψηφίδες, βότσαλα κ.λ.π αισθητικά όμορφες.

Το GG1 είναι σε παστώδη μορφή και χρησιμοποιείται σε κατακόρυφες επιφάνειες.
Το GG2 είναι σε υγρή μορφή και χρησιμοποιείται σε οριζόντιες επιφάνειες.
Το GG3 είναι σε υγρή μορφή και χρησιμοποιείται τοπικά σε επιφάνειες όπου τα ανωτέρω GG1 και GG2 δεν μας ικανοποιούν στην ανάδειξη των ψηφίδων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί επαναληπτικά έως ότου φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Με τον ανωτέρω τρόπο δημιουργούμε ως τελική επιφάνεια ένα ΜΠΕΤΟΝ, δεν έχουμε διάστρωση επαλλειπτικών υλικών με κίνδυνο να αποκολλούνται και να μας δημιουργείται μια ακαλαίσθητη επιφάνεια.

Ο Αρχιτέκτων, ο Διακοσμητής, ο Μηχανικός, ο Ιδιώτης κ.λ.π με τη φαντασία του και κάνοντας χρήση του συγκεκριμένου συστήματος και σε συνδυασμό με άλλα δομικά υλικά μπορεί να δημιουργήσει διακοσμητικά αριστουργήματα.
Ακόμη και για διακοσμητικούς λόγους μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει και λευκό τσιμέντο εκτός του κοινού, ανάλογα με το διακοσμητικό αποτέλεσμα που αναμένει. Η ποιότητα του ΜΠΕΤΟΝ που θα επιλεγεί, έχει σχέση με τις απαιτήσεις του χώρου στον οποίο θα χρησιμοποιηθεί.
Τελειώνοντας κανείς με την εφαρμογή και φθάνοντας στο επιθυμητό αποτέλεσμα μπορεί να χρησιμοποιήσει και το ειδικό Βερνίκι και να δώσει μία λάμψη στην επιφάνεια.
Εξ αιτίας του ανάγλυφου της επιφάνειας είναι μία άριστα αντιολισθηρή επιφάνεια, για αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε χώρους όπου η ανωτέρω απαίτηση είναι αναγκαία για παράδειγμα Ράμπες, Παρκινγκ κ.λ.π.
Ως υποδομή μπορεί να χρησιμοποιηθεί φύλλο Νάυλον (πολυπροπυλαίνιο), ή φύλλο γαιουφάσματος, για να ελαχιστοποιήσουμε τους κίνδυνους υποχωρήσεων της υπό-βασης.

ΣΗΜΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Ανάπλαση πεζοδρομίων, πλατείες, παραλίες, αύλειοι χώροι κατοικιών, χώροι πέριξ πισινών, κήποι, βεράντες, ράμπες, παρκινγκ, προκατασκευασμένα τοιχία, περιφράξεις, αυτοκινητόδρομοι από ΜΠΕΤΟΝ και σε επιφάνειες όπου απαιτείται αντιολισθηρότητα.

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Ελαττώνεται η επιφανειακή επιδιόρθωση.
Δεν φαίνονται τα αποτυπώματα των καλουπιών είτε τα καλούπια είναι ξύλινα, είτε μεταλλικά.
Δημιουργείται μια ομοιόμορφη επιφάνεια σκυροδέματος.
Διαλυτό στο νερό.

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Επιβράδυνση της πήξης της εξωτερικής επιφάνειας του σκυροδέματος, με αποτέλεσμα με τη χρήση υδροβολής μεγαλύτερης από 100 BAR να αφαιρείται η τελική στρώση.
Δημιουργείται καλαίσθητο αισθητικά αποτέλεσμα.
Βελτίωση της πρόσφυσης για πιθανές επόμενες σκυροδετήσεις
Δημιουργείται επιφάνεια με εκτεθειμένα αδρανή.

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ

0,15-0,30 kgr/m2 ανάλογα με το πορώδες της επιφανείας

ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ

1,07 kgr/lt

ΧΡΩΜΑ

Κόκκινο

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

Δοχεία 20kg

TΡΟΠΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Το GG2 εφαρμόζεται εύκολα με βούρτσα ή ρολό ή ψεκαστήρα στην επιφάνεια του καλουπιού πριν την σκυροδέτηση. Μετά την εφαρμογή του πρέπει να ακολουθήσει η σκυροδέτηση άμεσα. Αν η επιφάνεια είναι πολύ πορώδης συνίσταται η εφαρμογή σε δυο χέρια. Αφαιρέστε τον ξυλότυπο όσο το δυνατόν συντομότερα, αλλά όχι αργότερα από δυο ημέρες από την σκυροδέτηση. Μετά το ξεκαλούπωμα να ρίξετε νερό με πίεση, ώστε να φύγει ο επιφανειακός τσιμεντοπολτός πριν περάσουν δυο ώρες από το ξεκαλούπωμα. Πριν την χρήση του υλικού συστήνεται πάντα μια δοκιμαστική εφαρμογή.

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ

Αποθηκεύεται σε δροσερό και ξηρό χώρο προφυλαγμένο από την άμεση ηλιακή ακτινοβολία και τον παγετό και ο χρόνος αποθήκευσης είναι 24 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής του υλικού.

GG2.pdf